Praktische Informatie

Openingstijden

• Openingstijden: ma t/m vrij van 7.30 tot 18.30 uur, met de mogelijkheid in overleg eerder te brengen of te halen.

Sluitingsdagen

Het Reigernest heeft een zomersluiting, deze varieert per jaar en hangt af van de wensen van ouders. We hebben een zomersluiting omdat de meeste ouders in dezelfde periode op vakantie zijn en er geen kinderen naar de crèche komen. Dit heeft dan weer het voordeel dat de leidsters ook verplicht vrij zijn en er daarom nooit invallers ingezet hoeven te worden wat fijn is voor de continuïteit van de groep, en er tijd is voor onderhoud aan de ruimte zoals schilderen enz.

Verdere sluitingsdagen zijn; 2de paasdag, Koninginnedag, Hemelvaartsdag en de vrijdag daarna, 2e pinksterdag en de week tussen kerst en oud en nieuw.

Wat neem je mee?

  • Speentje, knuffel of wat jouw kind bij slapen of troost gebruikt
  • Een setje reserve kleding
  • Voor baby’s melkpoeder of moedermelk en wat het nog meer eet/drinkt.
  • Luiers
  • Twee stuks fruit

Wij verzorgen de lunch en de tussendoortjes voor de kinderen. De lunch bestaat uit volkoren boterhammen, verantwoord hartig en/of zoet beleg. Als tussendoortje hebben we bijvoorbeeld ontbijtkoek, rijstwafels, volkoren biscuits, soepstengel, etc. Drinken bieden we aan in de vorm van diksap, thee, water, limonade, roosvicee. Als een kind een dieet moet volgen, of last heeft van een voedselallergie bekijken we samen met de ouders wat we kunnen aanbieden. Alles gaat in goed overleg.

Het dagprogramma.

Wat betreft baby’s houden we ons aan het ritme van thuis. Het dagprogramma geldt met name voor de peuters maar ook bij deze leeftijdsgroep houden we rekening met het individuele kind. We hebben vaste eet- en drinkmomenten; om half 10 eten we fruit en drinken we limonade, om half 12 eten we de lunch, en om half 4 eten we weer fruit en/of een cracker. Als kinderen laat worden gehaald (na 6 uur) bieden we rond half 6 nog wat drinken en eten aan.

Verder lezen we iedere dag voor, zingen liedjes, en doen we verschillende activiteiten zoals knutselen, verven, bewegingsspelletjes, gym, verkleden, dansen etc. Dit hangt af van de groep, de sfeer en wat de kinderen willen. Wij bieden activiteiten aan die geschikt zijn voor deze leeftijd en bij bv de knutsels en creatieve activiteiten gaat het niet om het eindresultaat of eindproduct maar om het plezier het te maken.

We vinden het belangrijk dat kinderen een keer per dag naar buiten gaan, behalve als het weer echt slecht is.

Oudercontact

Bij het brengen en halen is er meestal voldoende tijd dingen te bespreken omdat het een kleine groep is. Eén keer per jaar is er een informele, gezellige ouderborrel, en er worden minimaal één keer per jaar individuele kindbesprekingen gepland.(Als er behoefte aan is, kun je altijd een extra gesprek aanvragen)
Ouderavonden organiseren we als er genoeg animo voor is, of als er iets speelt wat iedereen aangaat. Ook hier geldt; we gaan in op de behoeften van in dit geval de ouders. Men kan ook altijd met vragen, suggesties en opmerkingen bij ons terecht.

Betaling

Rond de 15de van de maand ontvang je de factuur van de maand erop. Deze moet binnen 30 dagen betaald zijn. Een 2e kind krijgt korting gedurende de tijd dat zij samen op het kinderdagverblijf zitten. Tijdens vakanties wordt er doorbetaald

Tarieven


Prijslijst 2018*
 
1 dag per week
Kosten per jaar : € 3.224,00
Kosten per maand : € 268,65
Uren per jaar : 520
Uren per maand : 43,33
Uurtarief : € 6,20
2 dagen per week
Kosten per jaar : € 6.448,00
Kosten per maand : € 537,33
Uren per jaar : 1040
Uren per maand : 86,67
Uurtarief : € 6,20
3 dagen per week
Kosten per jaar : € 9.672,00
Kosten per maand : € 806,00
Uren per jaar : 1560
Uren per maand : 130
Uurtarief : € 6,20
4 dagen per week
Kosten per jaar : € 12.896,00
Kosten per maand : € 1.074,67
Uren per jaar : 2080
Uren per maand : 173,33
Uurtarief : € 6,20
5 dagen per week
Kosten per jaar : € 16.120,00
Kosten per maand : € 1.343,33
Uren per jaar : 2600
Uren per maand : 216,67
Uurtarief : € 6,20

* Voor tweede kind geldt een kortingsregeling gedurende de periode dat beide kinderen naar het Reigernest komen