Werkwijze

Wat we belangrijk vinden

Door ervaring wijs geworden, vinden we kinderopvang in deze huidige tijd eigenlijk te massaal en niet aansluiten bij de ontwikkeling van kinderen. Sommige kindjes gedijen prima op een grote groep, maar vele ook niet. (ook vanuit ons zelf gedacht; wat vonden wijzelf leuk toen we peuters waren)
Toch is het ons inziens belangrijk dat kinderen leren spelen met leeftijdsgenoten en niet de hele dag met volwassenen optrekken. (vroeger had men grote gezinnen en speelde je als kind met broers en zussen, of meer buiten met buurkinderen)
Het evenwicht denken wij gevonden te hebben op het Reigernest; wel meerdere kinderen maar geen 13 of 14 in één ruimte, of dubbele aantallen op een buitenspeelplaats.
Bij ons kunnen de kindjes samen leren en samen spelen maar dan wel in een overzichtelijke en veilige setting.

Het groepsgebeuren is leuk en belangrijk, maar omdat de groep niet heel groot is, is er voldoende aandacht voor het individuele kind en hoeft het niet altijd met de meute mee.

Doelstellingen

Wij bieden een verantwoordelijke en professionele combinatie van opvang en opvoeding, naast de thuissituatie. Centraal staat dat het kind zich op prettige wijze kan ontwikkelen en ontplooien in een veilige en gezellige omgeving.

Spelenderwijs leren omgaan met structuur en regels in een groep(je), wat een goede voorbereiding is op school.